Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Services_JSON has a deprecated constructor in /home/ochtendn/public_html/sitepro/class.json.php on line 119

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Services_JSON_Error has a deprecated constructor in /home/ochtendn/public_html/sitepro/class.json.php on line 910

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Services_JSON_Error has a deprecated constructor in /home/ochtendn/public_html/sitepro/class.json.php on line 924
Sjamanendrums

Sjamanendrums

Sjamanendrums

Op verzoek geef ik workshops in het bouwen van je eigen sjamanendrum  bij mij thuis in de tuinkamer. 

Vaak kun je mij ook vinden op spirituele markten en op open dagen in de buurt  met mijn sjamanendrums. Natuurlijk zijn de drums ook te koop of kun je er op bestelling een laten maken in alle soorten en maten. Het is noodzakelijk bij de workshops een bijdrage in de onkosten van €15,- te vragen.

Ook onderhoud en reparaties van sjamanendrums en djembé's zijn mogelijk. Bij de drums die bij mij gemaakt of gekocht zijn is normaal onderhoud gratis, bij drums die door een ander gemaakt zijn of schade door verkeerd gebruik zal ik een vergoeding vragen. 

 

De prijzen van de drums zijn afhankelijk van de grote:  

Kleine ovale drum van 38 cm hoog en 28 cm breed,  €110, heel handig om mee te nemen. 

Kleine drum 34cm,  €110

Maandrum, 36 cm, €120, gebaseerd op het getal 13, het getal van de maan.

Drum  38 cm, €125 

Drum 42 cm, €140

Grote drum  46 cm, €155

Grote drum 50 cm, €170

 

Andere maten en mogelijkheden zoals een moederdrum of een pow-how op aanvraag. De ring is gemaakt van grenenhout  en 24 delig voor de grotere, 18 delig voor de kleine en de ovale drum of 13 delig voor de maandrum.  Een trommelstok is bij de prijs inbegrepen, keuze uit een rechte stok of een natuurstok. Trommelstokken zijn ook los te koop voor €15.

Huiden:  perkament van  geit, damhert of paard of wat er verder voorhanden is.  Perkament is veel gebruikt en mooi van klank en bijzonder geschikt om een afbeelding op te schilderen. Vacht  van geit, paard, damhert of koe, andere op aanvraag en afhankelijk van het aanbod.

In de vacht kan eventueel een eenvoudige afbeelding of een motief geschoren worden.  

De drums worden aanspanbaar gemaakt door houten kralen in te vlechten. Bij de kleinere kunnen ook knopen worden gebruikt.

Het beschilderen of scheren van een afbeelding op de trommel op aanvraag. Het scheren van de trommels met vacht is noodzakelijk voor de klank en zonder motief bij de prijs inbegrepen.

 

Het is ook mogelijk  een powhow te laten maken. De ring is gemaakt van 27 mm dik grenenhout  en 36 delig,  de huid op aanvraag, koe of paard zijn heel geschikt, naar keuze perkament of vacht.

De powhow van 80 cm   €450.

De powhow van 94 cm   €500

Een stoel en 2 grote trommelstokken zijn in de prijs inbegrepen.  Andere wensen  of mogelijkheden op aanvraag.      

Het is ook mogelijk een stoel te laten maken voor  een grote drum van 46 of 50 cm, vanaf €65,-, om je drum te gebruiken als moederdrum.